Information - Fotografering

Fotograf Linn Hansson - LH-foto

"Minnen bär man med sig resten av livet,

med bilder glömmer man inte ens de små detaljerna."

 

Information Porträttfotografering

Jag brukar utgå från att till varje fotografering behöver man ca en timme. Därför är det vad som standard ingår i alla mina porträttpaket. (Undantag mini-paketet) Ibland behövs mer tid, och ibland blir man färdiga tidigare.

När ni bokar en fotografering hos mig behöver ni inte bestämma innan vilket paket ni vill ha, utan det går bra att bestämma efter fotograferingen vilket paket som passar er bäst. Det går alltid bra att köpa till fler bilder till paketen, både förstoringar och digitala bilder.

 

Efter fotograferingen kommer jag att ladda upp alla bilder jag tagit (kan bli en hel del...) på en privat sida på internet. Jag kommer sedan att skicka en länk till er där ni kan gå in själva och titta igenom alla bilderna hemma i lugn och ro, och sen själva välja och vraka vilka ni vill ha.

 

När jag fått era val kommer bilderna att bearbetas. Jag justerar ljus, färg och kontrast. Jag plockar även bort saker som kanske stör i bilden, t.ex. skyltar, grenar, reflexskärmen m.m.

Jag brukar aldrig, eller väldigt sällan retuchera människorna på bilden om det inte finns speciella önskemål om det. (T.ex. plocka bort en finne i pannan på bröllopsbilderna) Jag tycker bilderna ska vara naturliga och inte några tillgjorda ”modell”-bilder.

 

Ca 2-4 veckor från det att jag fått ert val kommer bilderna att leverars till er. Antingen på skiva/över internet om ni valt digitala bilder, eller som förstoringar hem till er.

 

Digitala bilder får användas fritt för framkallning hur stort och hur mycket man vill. Det är även tillåtet att använda bilderna på internet, t.ex. facebook, blogg, bröllopshemsida etc. Vid publicering ska alltid Fotograf: Linn Hansson – www.lh-foto.se anges under bilden.

 

Ni väljer själva om ni vill fotograferas inomhus, utomhus eller i studio. Jag jobbar alltid med naturligt ljus och använder aldrig blixt. (Undantag studio-fotografering)

Under våren, sommaren och hösten föredrar jag utomhus då jag tycker bilderna blir mer levande och personliga, men om man hellre vill fotograferas i studio går det självklart bra det också.

Jag kan erbjuda fotografering i min studio i Knäred. (ca 4 mil från Halmstad, 2 mil från Laholm)

 

Småbarn (Upp till 6 mån) och nyfödda fotograferar jag helst inomhus, hemma hos er i naturligt fönsterljus. Där känner barnet sig tryggt och lugnt.

 

Har ni andra frågor och funderingar är ni varmt välkomna att mejla mig på lh-foto@live.se

Eller så kankse ni kan hitta era svar här: Vanliga frågor